Klikom na sliku pristupite sajtu.

Š*kantno svjedocenje na samrti priznao : Ja sam ub1o princezu Dajanu (Video) – Regionalne Novine

Š*kantno svjedocenje na samrti priznao : Ja sam ub1o princezu Dajanu (Video)

Penzionisani agent MI5, Džon Hopkins (80), priznao je niz nevjerovatnih ub1stava otkad je izašao iz bolnice u Londonu rekavši da mu je preostalo nekoliko nedjelja života i da ne želi da um/re, a da ne kaže istinu.

Hopkins tvrdi da je bio uključen u 23 ub1stva britanske obavještajne agencije između 1973. i 1999., uključujući i ub1stvo princeze Dajane.

Hopkins, koji je 38 godina radio kao operativac za M15, tvrdi da ga je ta služba često koristila za diskretna ub1stva pojedinaca koji su smatrani prijetnjom po sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Obučen i kao mašinski inženjer i stručnjak za municiju Hopkins tvrdi da ima veliko iskustvo u konvencionalnim metodama ub1janja, uključujući hemikalije i otrove. Britanski obavještajac tvrdi da je bio dio ćelije od sedam operativaca koji su sprovodili političke atentate širom Velike Britanije. Većina žrtava bili su političari, aktivisti, novinari i vođe sindikata.

Za prinezu Dajanu kaže da je bila jedinstvena među svojim žrtvama i jedina žena koju je ikad ub1o, kao i jedina osoba iz kraljevskog društva. Ona je takođe jedina žrtva čiju je smrt naredila sama kraljevska porodica. Hopkins kaže da se osjeća “ambivalentno” zbog smrti princeze Dajane. S jedne strane, Dajana je bila “lijepa, ljubazna žena” koja nije zaslužila da joj se život prekine, ali je prema njegovom mišljenju ugrozila britansku krunu.

“Kraljevska porodica imala je dokaze da planira da se razvede od Čarlsa. Znala je previše kraljevskih tajni. Moj šef mi je rekao da ona mora da um/re. Primio je naređenje direktno od princa Filipa i morali smo to da uradimo tako da izgleda kao nesreća. Nikada prije nisam ub1o ženu, a još manje princezu, ali izvršio sam naređenje. Učinio sam to za kraljicu i zemlju. Sljedeća faza na visokom nivou zavjere uključivala je medije koji su odradili svoj dio posla.

Bila je to dobro organizovana i vođena operacija. Britanski novinari odgovorni su urednicima koji odgovaraju oligarhima koji žele da se dodvore i budu blizu porodice zločinaca u Bakingemskoj palati. Nema slobodne štampe u Britaniji “, rekao je Hopkins.

Bivši obavještajac provodi svoje posljednje dane kod kuće, rekao je da očekuje da ga pritvore poslije njegovih priznanja. Hopkins je objasnio da će svaka istraga o aferi biti teško dokaziva i “vrlo komplikovana” jer postoji nekoliko pisanih zapisa o tajnim MI5 aktivnostima, a “većina mojih kolega već je mrtva”.

Najvažniji svjedok u ub1stvu princeze Dajane, Hopkinsov šef, um/ro je od srčanog udara u 2000-ih, a princ Filip ” naravno, nikada neće biti optužen. Ako princ Filip ikada dopusti da ga analizira psihijatar, siguran sam da bi ga proglasili psihopatom. Ima sve mračne trijade.

“Na pitanje zašto nije odbio da ub1je Dajanu objasnio je: ” Mi u službi MI5 zaklinjemo se na odanost Kruni. U najboljem slučaju da sam odbio bio bih proglašen za izdajnika poslije čega bi mi uništili život”.

Pogledajte video:

Izvor: www.centralno.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *