Klikom na sliku pristupite sajtu.

Tomislava (3) ujela je ZMIJA u dvorištu, a onda je počela BORBA ZA ŽIVOT – Regionalne Novine

Tomislava (3) ujela je ZMIJA u dvorištu, a onda je počela BORBA ZA ŽIVOT

Trogodišnjeg Tomislava u subotu je ugrizla zmija dok se s drugom decom igrao u dvorištu kraj bazena, a kako navodi njegov otac, porodica je preživela pravu dramu dok mališan nije primljen u KBC Split.

– Plačući je govorio da ga je ugrizla velika zmija. Nismo se dvoumili ni trenutka. Supruga ga je uzela i krenula s njim autom do Imotskog. Ja sam ostao da pretražim ukrasno grmlje oko kuće gde se Tomislav igrao, pokušavajući da pronađem zmiju. Nažalost, nisam uspeo – ispričao je dečakov otac Zvonko Milas za “24sata”.

Porodica Milas živi u zaseoku Šute u Zmijavcima, nedaleko od Imotskog, ali dečak je protivotrov primio tek u Klinici za infektologiju u splitskom KBC.

– U Imotskom mu nisu dali protivotrov, pa smo pošli za Split. Znali smo da je našem Tomislavu ugrožen život – rekao je Zvonko i dodao da su im to bili najteži trenuci u životu.

Kako je naveo načelnik Hitne pomoći u Imotskom Vladimir Delipetar, ta ambulanta je imala protivotrov kome je istekao rok trajanja, ali za koji su im u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije rekli da se može koristiti.

Ipak, dečak je upućen na lečenje u Split, jer kako ističe Delipetar, protivotrov može da izazove velike nuspojave i da bi trebalo da se daje u bolničkim uslovima, zbog čega dete i jeste poslato u KBC Split.

Tomislav je primljen na Kliniku za infektologiju, gde je konačno dobio protivotrov. Zbog ugroženosti ruke, premešten je na hitno hirurško odeljenje, a tamo ga je zbrinuo dežurni dečji hirurg. Uspešno su mu napravili dekompresiju mišića podlaktice, a potom je premešten na jedinicu intenzivnog lečenja dece na Pedijatriji, gde se oporavlja i dobro oseća.

Izvor: www.blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *