“DEČKO MI JE REKAO DA SE SAMO ZAKLJUČAM U AUTOMOBIL”: Ostala je bez goriva u ponoć i usred ceste, nije ni slutila kakva priča će tu početi

Dvadesetsedmogodišnja Kate McClure iz New Jerseya (SAD) skupila je 110 hiljada dolara donacija za beskućnika nakon što joj je sa zadnjih 20 dolara koje je imao kupio gorivo, jer je ona zapela usred autoceste nakon što je ostala bez njega.

Loading..

Bez goriva je ostala na cesti prema Philadelphiji, a 34-godišnji beskućnik Johnny Bobbitt Jr. shvatio je što se događa, prošetao je preko nekoliko obližnjih ulica do prve benzinske stanice i vratio se s kanisterom benzina.

Loading..

“Srce mi je počelo udarati kad se automobil zaustavio. Nisam znala šta da radim, bila je skoro ponoć”, ispričala je za “Philadelphia Inquirer”. Nazvala je svog dečka koji je rekao da odmah kreće prema njoj. Međutim, pojavio se beskućnik Bobbitt s kanisterom. Bilo je strah jer je došao “niotkuda” i bio je mrak, ali shvatila je da joj zaista samo želi pomoći da nastavi put. Nazvala je dečka i rekla mu šta se upravo dogodilo, a on joj je savjetovao da se za svaki slučaj ipak zaključa u automobilu i čeka ga.

Kako Kate u tom trenutku nije imala gotovine kod sebe da vrati novac za gorivo, tokom idućih dana se nekoliko puta vraćala istim putem ne bi li ga srela i dala mu novac, nešto hrane i odjeće. Zatim je odlučila otvoriti online kampanju na “GoFundMe” ne bi li mu možda prikupila i više od toga. Cilj joj je bio skupiti 10 hiljada dolara, kako bi imao dovoljno da iznajmljuje mjesto gdje bi živio, i da sebi može priuštiti novu odjeću i hranu.

Beskućnik je nekad bio “običan” čovjek sa snom da radi noćne smjene u Hitnoj

Odaziv je, nakon što je ispričala kako joj je pomogao čovjek koji nema ni krov nad glavom, bio daleko više nego što je mogla očekivati. Prikupila je, naime, više od 110 hiljada dolara, ali skrenula je i pažnju na Bobbitta, za koga se ispostavilo da je nekada bio veteran, imao je san o tome da radi u medicini i da pomaže drugima. Međutim, zapao je u velike finansijske probleme, drog*rao se i više puta prekršio zakon. Sve ga je to ostavilo na cesti.

Nakon što su tamošnji građani čuli za njega, javilo se bezbroj njegovih bivših kolega iz Hitne službe i prijatelja koji su rekli da su znali da je “nestao” već 18 mjeseci, ali da ga pamte kao čovjeka s jako dobrim srcem koji nikome ne bi naudio. Štaviše, sve o čemu je pričao je da želi raditi noćne smjene u bolnicama kako bi bio među prvim osobama koje pomažu unesrećenim.

Izvor:Haber.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *