DOŠLI KUĆI I ZATEKLI UZAS NA ĆERKI: Moraće zauvek da je ima na sebi! – Regionalne Novine

DOŠLI KUĆI I ZATEKLI UZAS NA ĆERKI: Moraće zauvek da je ima na sebi!

Nekada rezervisane za vojnike ili zatvorenike, a danas sve češće i na veoma mladim osobama, tetovaže su sve prisutnije!

Ovo su neke od najbizarnijih tetovaža, koje su ljudi zatekli na svojoj deci

Loading..

SKRIVENO ZNAČENJE Ovih 15 tetovaža obožavaju kriminalci u zatvorima

Čuvarima zatvora je sigurnije da znaju što je više moguće o zatvorenicima. Nekad samo pogled na njihove tetovaže može da otkrije u kojoj su bandi, kakve su im namere i šta misle. Ovo su neka od tajnih značenja najčešćih zatvorskih tetovaža.

Karte za igru

Karte za igru su jedna od češćih tetovaža. Obično znači da osoba koja je ima život vidi kao kockanje. Veoma je popularna kod ruskih zatvorenika, gde svaka karta ima posebno značenje. Pik predsatvlja lopova, karo doušnike, srce znači da traže partnera u zatvoru, a tref simbolizuje kriminal uopšteno.

Ovaj akronim se najčešće nalazi na telima britanskih zatvorenika i zalaže se za to da su svi policajci loši (All Cops Are Bastards). Neki tvrde da skraćenica znači “Uvek nosi bibliju” (Always Carry A Bible). Često je vidljiva na zglobovima, što označava želju da se ode u zatvor zbog bande i na taj način stekne poštovanje.

Latino kraljevi

Ova tetovaža je simbol bande “Latino krlajevi”, koja je jedna od najvećih hispano bandi u SAD i baza joj je u Čikagu. Kruna obično ide sa slovima ALKN, što znači “Svemoguća nacija latino kralljeva”. Koreni ove kriminalne grupe sežu u 1940. godinu.

Tetovaža suza

Suze su najčešća zatvorska tetovaža. Mogu da znače dugu robiju, a i da je onaj ko je nosi izvršio brutalno ubistvo. Ako je suza samo skica, onda označava pokušaj ubistva. Takođe simbolizuje i da je neko izgubio prijatelja i da želi krvnu osvetu. Nedavno su suze popularne kod izvođača rep muzike.

Pet tačaka

Pet tačaka predstavlja vreme provedeno u zatvoru. Četiri tačke sa spoljne strane simbolizuju zidove, a peta u sredini zatvorenika. Ova tetovaža je međunarodna. Rade je svi zatvorenici širom sveta, obično na ruci kod palca.

Tetovaža kukastog krsta ili poznate svastike česta je kod zatvorenika koji smatraju da su članovu bancArijevska braća. Često tetoviraju i SS u obliku munja. Oko 20 posto ubistava u zatvoru su počinili zatvorenici baš sa ovim tetovažama.

Ovaj broj se može videti na zatvorenicima koji su nacisti. Broj 14 predstavlja 14 reči koje su citat nacističkog vođe Dejvida Lejna: “Moramo obezbediti postojanje našeg naroda i budućnost za našu decu”. Broj 88 je skraćenica za osmo slovo alfabeta “H”, tako da ova dva broja znače “Hajl Hitler”, pozdrav fireru.

Paučina

Loading..

Paučina obično predstavlja dugu zatvorsku kaznu ili kriminalca koji je uhvaćen u “mrežu”, tačnije iza rešetaka je. Obično se nalazi na laktu ili kolenu i najviše je tetoviraju da bude šarena.

Tri tačke

Tri tačke simbolizuju “brzi i ludi” život zatvorenika. Nije povezana sa nekom određenom bandom. Svi je tetoviraju, a može da označava i Sveto trojstvo za hrišćanske zatvorenike.

Tetovaža sata
Tetovaža sata simbolizuje vreme provedeno iza rešetaka. Obično se radi na ručnom zglobu kao narukvica.

Banda “Naša familija”
“Nortenjo” tetovaže predstavljaju bandu “Naša familija”, latino kriminalnu grupu iz Kalifornije. Njihove tetovaže uključuju reč “nortenjo”, zatimj šešir sombrero, slovo “N” ili broj 14 koji simobolizuje 14. slovo alfabeta tačnije N.

Meksička mafija

“M” je simbol meksiče mafije. Oni su jedna od najokrutnijih bandi u Americi. Saveznici su sa Arijevskom braćom, a neprijatelji su “Našoj familiji”. Ova kriminalna grupa je započela u Meksiku, ali se proširila na Ameriku, kad su njeni članovi uhapšeni i smešteni u američke zatvore.

“MS 13” je simbol bande iz El Salvadora, “Mara Salvatruća”. Ova kriminalna grupa je osnovana u Los Anđelesu, a zatim se proširila svuda po Americi, a i u Kanadi.

Ova slova znače “zao, gnusan, opak, gadan”. Nije posebno povezana sa nekom bandom. Postala je popularana 1950-ih zbog glumca Roberta Mičama i filma “Noć lovca”. Njegov lik je imao tetovaže “ljubav” i “mržnja”, što je doprinelo varijaciji i stvaranju EWMN tetovaže.

Krst

Krst istetoviran na grudima čest je kod ruskih zatvorenika najvišeg ranga

 

IZVOR: Znanjejemoc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *