Upamtite jednom za svagda: Da li žene mogu da zatrudne tokom menstruacije – Regionalne Novine

Upamtite jednom za svagda: Da li žene mogu da zatrudne tokom menstruacije

Mnoge žene se pitaju da li je moguće zatrudneti tokom menstruacije.

Tačan odgovor je da možete. Ne postoji vreme kada je potpuno sigurno upražnjavati nezaštićen se*s. Šanse da zatrudnite za vreme menstruacije manje su nego u drugim periodima ciklusa, ali ipak postoje.

Vaša menstruacija nije uvek ista

Žene imaju veoma različite menstrualne cikluse i mnoge imaju krvarenja (to nije menstruacija) između ciklusa. Stres, bolest i druge okolnosti mogu uzrokovati izostanak krvarenja ili krvarenje pre prave menstruacije, pa je lako pogrešiti kada ste je imali poslednji put.

Ovulacija nije pouzdana

Žene ovuliraju (otpuštaju jajne ćelije) 12 do 16 dana pre menstruacije, ali to često varira. Takođe, mnogim damama menstruacija izostaje zbog male ili prevelike težine, dojenja, bolesti ili lekova.

Loading..

Sp*rmatozoidi duže žive

Loading..

Istraživanja su pokazala da sp*rmatozoidi u telu mogu preživeti i do 7 dana, iako je njihov prosečni vek 3-4 dana. Trudnoća za vreme menstruacije je moguća baš zbog toga što sp*rmatozoidi žive i do nekoliko dana, a vama se može dogoditi da ovulirate ubrzo nakon menstruacije.

Zato je najbolje da uvek kada imate se*sualni odnos koristite neki vid kontracepcije, bez obzira da li imate menstruaciju ili ne.

Izvor: dnevno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *