PODOČNJACI, PRVI ZNAK DA S NAŠIM ORGANIZMOM NEŠTO NIJE UREDU! S obzirom na vrstu, saznajte o čemu se radi!

Prvi znak da nešto nije uredu s našim organizmom, da trpi neke posljedice, su podočnjaci u obliku kolutova ispod očiju.
Ova pojava najčešće je propraćena i pojavom umornih i natečenih očiju. Pojavu podočnjaka treba posmatrati kao upozorenje vlastitom organizmu koji nas moli da malo usporimo, izbjegavamo stres i provjerimo vlastito zdravstveno stanje. Podočnjaci, oni jedva primjetni ili ipak izražajniji, se mogu uspješno prekriti puderom i korektorom, ali to nije trajno rješenje.
2
Na našoj koži uvijek se najbolje može vidjeti općenito stanje organizma, a osobito nam to mogu pokazati podočnjaci. Jeste li znali da postoji nekoliko vrsta različitih podočnjaka koji obzirom na svoj izgled ukazuju na problem u određenom dijelu organizma. Tako ih možemo podijeliti na:
• TAMNI PODOČNJACI – Tamni podočnjaci su ujedno i jedni od najgorih vrsta podočnjaka jer vam u riješavanju estetskog problema koji izazivaju neće pomoći nikakve kreme i kozmetički preparati upravo iz razloga zbog kojeg se oni pojavljuju. Razlog njihove pojave je zdravstvene prirode i ukazuje na to da u vašem organizmu postoji određena kardiovaskularna bolest ili poremećaj koji se treba pratiti i pokušati izliječiti, tako da svakako preporučujemo da pođete na pregled kod vašeg liječnika koji će vas zatim uputiti na daljnje pretrage.
3
• CRVENO LJUBIČASTI PODOČNJACI – Podočnjaci tamno crvene, gotovo ljubičaste nijanse najčešće ukazuju na problem s bubrezima, stoga predlažemo da reagirate na vrijeme i poduzmete potrebne mjere.
33
SMEĐI PODOČNJACI – Podočnjaci intenzivno smeđe boje znak su problema s jetrom.
4
OTEČENI PODOČNJACI – Otečeni i lagano ispupčeni podočnjaci su znak da živite prestresno i strašno nezdravim načinom života, da unosite prevelike količine cigareta ili alkohola u organizam ili da se borite s nekim hormonalnim poremećajem.
Kako biste se na adekvatan način riješili podočnjaka, potrebno je reagirati na vrijeme i pokušati otkloniti uzrok koji je gotovo uvijek zdravstvene prirode. Uz to, svakako predlažemo da pokušate ublažiti njihovo pojavljivanje uz promjenu loših prehrambenih navika, te da u svoju svakodnevicu uključite više odmora, manje stresa, pokušate s uvođenjem neke tjelesne aktivnosti i izvođenja vježbi disanja koji će umanjiti stres. Vidjet ćete da će rezultati sigurno biti brzo vidljivi i da će oporavak biti lakši.
5
Također, u borbi s ružnim podočnjacima svakako će vam pomoći veći unos tekućine u organizam na dnevnoj bazi budući da voda pomaže u detoksikaciji organizma, zatim korištenje maslinovog ulja, maska sa svježim krastavcima i čajem kamilice, unos vitamina, minerala i željeza, te provođenje vremena na suncu što će koži omogućiti opskrbu vitaminom D.
6
IZVOR: Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *