Pare će da pljušte na sve strane: Uradite ovih 5 stvari i novac će vam doći u kuću – Regionalne Novine

Pare će da pljušte na sve strane: Uradite ovih 5 stvari i novac će vam doći u kuću

Feng shui je drevna kineska vještina koja tvrdi da pojedine aspekte života možete da unaprijedite ili upropastite rasporedom stvari u kući, odnosno rasporedom prostorija, položajem kuće..

Prema pravilima feng shuija ako želite da ojačate svoju finansijsku situaciju, napravite ove izmjene u svom životnom prostoru i pare će početi da pljušte.

ryan-gosling-broji-novac

VODA U KUĆI

Cijevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke. Da biste pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba da popravite sve pokvarene cijevi u kući, ali i da se riješite sve vode koja duže vrijeme stagnira, na primjer, da promijenite vodu u vazama za cvijeće.

Najbolje bi bilo izbjegavati izlaganje likovnih djela sa elementima vode – posebno u spavaćoj sobi, niti postavljati ogledala na mjestima višim od vašeg nosa.

kuhinja12

BILJKE U KUĆI

Loading..

Da biste uspjeli u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda, tvrdnje su Feng shui stručnjaka. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulijene.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u dvorištu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

novac

BOJE BOGATSTVA

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život stavite crvene dekoracije, kao i zelene i ljubičaste.

Međutim, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće upaliti kao sredstvo za privlačenje novca u vaš život. Feng shui se ne ogleda samo u rasporedu predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

121216-dnevna-soba-2

KUHINJA BLISTA

Loading..

Da li ste znali da je vaša je kuhinja direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac. Važno je održavati sudoperu i frižider organizovanim.

Šporet mora da bude čist, a svaka ringla treba pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za ručavanje uvijek bude besprijekorno čist.

kuhinja

STARE STVARI

Da biste zaradili novac, nekad morate da se oslobodite starih stvari koje nikada ne koristite. Na primjer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odjeću u koju više ne možete da uđete i slične predmete koji ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, vjerovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Oslobodite tako prostor u kući koji će vam omogućiti ulaz nove energije i donijet će vam novac u vaš dom.

dijagnostika-na-osnovu-nereda

 

 

IZVOR: Novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *