Dotaknite vrhove na vašim prstima – ukoliko vam se ovo desi, onda je to znak da imate probleme sa srcem – Regionalne Novine

Dotaknite vrhove na vašim prstima – ukoliko vam se ovo desi, onda je to znak da imate probleme sa srcem

Postoji par metoda kako možete provjeriti da li imate zdravo srce ili ipak ne. Lako možete saznati da li bolujete od nekih srčanih problema koje niste do sada znali, a veoma je bitno da što prije to otkrijete. Veoma lako možete provjeriti metodom koja se zove “jedan dodir prsta za srce”.

Možda vam se to čini kao nebitno i kao neka glupost, ali ipak je ovo došli od veoma dobrih stručnjaka iz nauke oblasti zdravlja za srce koji znaju šta je povezano sa čime. Do sada je urađeno 526 istraživanja, dok je starosna dob za eksperiment bila od 28 do 85 godina kako bi se svi detalji saznali.

Loading..

U tome eksperimentu kojeg vam mi donosimo danas su radili neke bitne stvari kako bi odredili najbolje da li osoba ima neke problem. Prvo što su naučnici radili je bilo provjeravanje krvnog pritiska, a nakon što su završili sa time, onda su i gledali savitljivost tijela te osobe. Onda su veoma pomno pratili srčane aktivnosti kako bi došli do jednog zaključka.

Loading..

Postoji ta veza između elastičnosti arterija i tijela, a ona je takva da osobe koje su imali preko 40 godina nisu uopšte dodirnuti svoje prste na nogama. Tako su osobe sa krutim krvnim sudovima bili oni koji nisu uspjeli dodirnuti svoje prste sa jednom rukom, a što je iste sekunde ukazivalo na probleme sa srcem.

Metoda koju vam mi danas donosimo je prilično jednostavna, a dobro pratite kako ona glasi: Vi trebate prvo sjesti na pod, a onda probajte dodirnuti prste na vašim nogama, ali vaša koljena moraju biti ispružena, a ukoliko to budete uspjeli, onda je vaše srce sasvim zdravo i fleksibilno što je dobar znak. Ukoliko ne budete mogli da to uradite, onda postoji velika mogućnost da ste u opasnosti oboljenja srca. Moguće je i da jednostavno vaše tijelo nije savitljivo, ali bi najbolje opet bilo da provjerite kod doktora da li imate neke probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *