Ovako Se Dobia Na Lotu: Matematičar Koji Je Dobio 14 Puta Na Lotu Otkriva Tajnu Formulu

Stefan Almonda je rumunjsko-australski ekonomiste koji je osvojio loto 14 puta, prema blogu matematičara “The Hustle” .

Prve dva lota osvojio je u svojoj rodnoj Rumunjskoj, gdje je živjeo pokušavajući da stekne dovoljno novca da dovede svoju obitelj iz tadašnje komunističke zemlje. Njegova je plaća u to vrijeme iznosila samo 75 eura mjesečno.

Stefan se preselio u Izrael i konačno se nastanio u Australiji gdje je 12 puta osvojio lutriju.

Mnogi dobitnici lutrije potroše sav svoj novac na gluposti i zavše na kraju bez ićega. Robert Pagliarini, certificirani financijski planer, izjavio je za Business Insider da bi dobitnici lutrije trebali izgraditi “financijsku trijadu” kako bi planirali svoju financijsku budućnost pod time se podrazumijeva odvjetnik, porezni računovođa i financijski savjetnik”, rekao je Pagliarini. “Ova financijska ekipa iz snova može vam pomoći u donošenju pametnih financijskih odluka i pomoći vam planirati budućnost. Oni vas također mogu zaštititi od medija i od napada novčanih zahtjeva drugih.

Loading..

Najbolji način suočavanja s takvim iznenadnim potezom sreće, kao što je dobitak na lutriji, je da ostanete mirni i usredotočite se na pragmatično i dugoročno financijsko planiranje.

Što se tiče Almonda, planirao je hakirati lutriju u Virginiji. Međutim, njegovi su ga trikovi konačno odveli u izraelski zatvor 20 mjeseci. Sada živi miran život u Vanuatuu, otočnoj državi u južnom Pacifiku, poznatoj po svojim vulkanima i slapovima.

Iako je njegov plan u to vrijeme bio zakonit, novi zakoni u SAD-u i Australiji onemogućavaju ostvarenje Mandelovih planova danas. Više ne možete kupiti lutrijske karte u tako velikim količinama i ispisati ulaznice kod kuće – dva glavna sastojka Almondove formule.

Loading..

Evo formule od 6 koraka kako je Mandel uspio zaraditi novac s lutrijskim igrama:
Izračunajte ukupan broj mogućih kombinacija. (Za lutriju u kojoj morate odabrati šest brojeva od 1 do 40, to je 3,838,380 kombinacija.)
Pronađite lutrije gdje je jackpot najmanje tri puta veći od broja mogućih kombinacija.
Nabavite dovoljno novca za svaku kombinaciju. (Mandel je zabio 2,524 investitora za svoju ponudu za lutriju u Virginiji.)
Ispisujte milijune srećaka uz svaku zamislivu kombinaciju. (Nekad je to bilo legalno, sada morate loto listiće kupiti izravno iz trgovine.)
Predajte partije ovlaštenim distributerima lutrije.
Osvojite novac! I ne zaboravite platiti investitorima. (Almond je zaradio samo $ 97,000 nakon što je 1987. dobio 1,3 milijuna dolara).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *