CARINSKI SLUŽBENIK RUTINSKI JE UŠAO U AUTOBUS i sve je bilo u redu dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je pozvao pojačanje (FOTO)

Tokom praznika carinici i granična policija imali su pune ruke posla, jer je veliki broj stranaca, ali i Srba koji žive “preko granice” pohitao u našu lepu zemlju kako bi praznike proveli tu. Drugi su samo prolazili kroz Srbiju, ali su na granicama, kao i pred svake praznike, bile nesnosne gužve, i samim tim bio je potreban dodatni oprez zaposlenih, kako bi se sve iskontrolisalo.
A da “krijumčarima” i svima onima koji su pokušali bilo šta nelegalno, ne manjka inspiracije, dokazuje i slučaj koji se dogodio na Božić!

Na graničnim prelazima sa Mađarskom i Rumunijom, carinici su 6. i 7. januara sprečili dva pokušaja krijumčarenja i tom prilikom zaplenili kilogram marihuane i 13.000 neprijavljenih evra.

Kontrolom autobusa koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ahen, otkrivena je droga na graničnom prelazu Horgoš 7. januara.

Tokom kontrole autobusa kojim je upravljao 45-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti, carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor.

Ubrzo je iznad sedišta broj 35-36, na kojima niko nije sedeo, u torbi koja se nalazila na polici za odlaganje ručnog prtljaga, otkriven paket u kome se nalazilo kilogram marihuane.

Loading..

Prethodnog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin kod državljanke Jermenije sa stalnim boravkom u Srbiji otkrivena je suma od 13.000 neprijavljenih deviza (evra i rumunskih leja).

Loading..

Putnica se iz Rumunije u mercedesu rumunskih registarskih oznaka uputila ka Srbiji, a na pitanje carinika da li sa sobom nosi novac u gotovini, odgovorila je da ne nosi.

Međutim, detaljnom kontrolom automobila u ženskoj tašni koja se nalazila na sedištu pronađeno je ukupno 21.000 evra i 9.520 rumunskih leja (oko 2.000 evra).

S obzirom na to da devize nije prijavila, putnici je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je 13.000 evra privremeno zadržano.

Loading..

(Izvor: Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *