Ovu ovcu nisu šišali 6 godina i na sebi je imala preko 40 kila vune zbog koje nije mogla hodati! Pogledajte šta se desilo kada su je NAPOKON OŠIŠALI! – Regionalne Novine

Ovu ovcu nisu šišali 6 godina i na sebi je imala preko 40 kila vune zbog koje nije mogla hodati! Pogledajte šta se desilo kada su je NAPOKON OŠIŠALI!

Šišanje ovaca nužni je zahvat u uzgoju ovih domaćih životinja, a kojeg obavljamo ručnim makazama ili električnom mašinicom. Svaka ovca jednom godišnje mora proći kroz ruke šišača. Međutim, u nastavku ćete moći vidjeti kako izgleda ovca koju vlasnici nisu šišali čak šest godina!

Nakon što su dobili nekoliko prijava o zapuštenoj ovci na granici Canberre i Novog Walesa, časnici Kraljevskog društva koje se bori protiv okrutnosti prema životinjama otišli su da vide o čemu se radi. Tamo su naišli na ovcu koja je na sebi imala preko 40 kilograma vune zbog koje se uopšte nije mogla kretati.

Loading..

Prvak u šišanju ovaca, Ian Elkins uzeo je stvar u svoje ruke i siromašnoj ovci pružio prijeko potrebno šišanje, te joj je na taj način spasio život.

Loading..

Pogledajte kako je to izgledalo:

Loading..

Izvor: ludodobola.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *