MAJKA PETERO DJECE OSMISLILA NAJLAKŠU DIJETU: Za 10 mjeseci bez muke smršala 40 kg, postoji samo jedna caka! (VIDEO)

Žene nakon trudnoće pretežno imaju problema sa skidanjem dobijenih kilograma, a majka petoro dece iz Danske, 39-godišnja Suzi Vengel osmislila je dijetu koja je brzo počela da se širi po internetu i postala je hit.

Suzi se nije borila s viškom kilograma samo nakon porođaja, već cijelog života. U jednom trenutku je njena vaga pokazala 100 kilograma. Odlučila je da pronađe rješenje, pa je sama osmislila jednostavna pravila uz koje je za deset meseci smršala oko 40 kilograma, piše Daily Mail.

Prema tom planu, za svaki od tri glavna obroka možete da pojedete četiri šake hrane, koja će vas sigurno zasititi ukoliko je pravilno uravnotežena. Kod većine ljudi veličina ruku i dlanova je proporcionalna s njihovom građom i visinom, pa će žene svojim šakama izmeriti u proseku preporučenih 1.500 kalorija dnevno, dok će muškarci izmjeriti prosečno oko 2.000 kalorija.

dijeta

Primenom načela Skandi Sens dijete nedjeljno se gubi u proseku od 400 do 800 grama.

1. i 2. šaka: Povrće i salata

Potrebu za ugljenim hidratima najbolje je zadovoljiti jedenjem povrća. Ako ga volite, možete da pojedete dve šake povrća po obroku, ali tijelu je dovoljna i samo jedna.

3. šaka: Proteini

Izvor proteina su meso, živina, riba, školjke, jaja, manje masni sirevi ili mahunarke. Morate da ih uključite u barem dva obroka dnevno, a ukoliko puno vježbate, uvrstite ih u sva tri obroka. Prerađeno meso poput kobasica, salama, šunke i slanine morate da ograničite.

dijeta-mrsanje-pexels-20

4. šaka: Ugljeni hidrati

Četvrta šaka su ugljeni hidrati u obliku hleba, testenine, pirinča, krompira, žitarica ili voća. Ako izbegavate hleb, pirinač ili testeninu, četvrtu šaku možete da zamijenite još jednom šakom povrća ili pola šake proteina.

Loading..

Masnoće

Loading..

Jedan obrok trebalo bi da sadrži između jedne i tri supene kašike masnoće, a možete da konzumirate maslinovo ulje, repino, orašaste plodove, sjemenke, majonez, tartar, avokado, pesto, maslac, pavlaku, masnije sirevi ili tamnu čokoladu.

Pića

Loading..

Potrebno je piti od litra do litra i po vode dnevno. Crnu kafu, čajeve i dijetalna bezalkoholna pića možete da pije po potrebi, ali razumno. Čaša vina ili piva nije isključeno, ali nemojte preterivati jer će usporiti proces.

Poslastice

U Skandi Sens dijeti ništa nije zabranjeno, ali postoje neke namirnice čiji unos ipak mora biti ograničen ili zamenjen drugim obrocima poput slatkiša, kolača, sladoleda, čipsa, tortilja ili slatkih napitaka.

(Novi.ba/Kurir)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *