NIJE MOGLA DA PODNESE VREĐANJE! URADILA JE RIZIČNU OPERACIJU VILICE I DANAS JE NEPREPOZNATLJIVA!

Eli Džons prošla je komplikovanu hirušku intervenciju, kako bi konačno zaustavila svako ruganje na račun njenog izgleda!

Ova 20-godišnjakinja imala je deformaciju vilice, koja je za posledicu imala i krive zube, zbog kojih se Eli retko smejala, ali i imala brojnih problema sa žvakanjem hrane.

U 14. godini je stavila prvu protezu, ali zubari su onda otkrili da je njena vilica prestala sa rastom, još kada je devojka imala svega 8 godina.

Loading..

Jedino ozbiljno rešenje uključivalo je posetu maksilofacijalnom hirurgu.

“Punih mesec dana morala sam da jedem samo tečnu hranu, bilo je teško. Nisam mogla da zatvorim usta, a jedina komunikacija sa drugima bila je preko kucanja poruka na računaru.Tek nakon nekog vremena sam bila u mogućnosti da mumlajući izgovorim nekoliko reči, jer su mi usta bila skroz natečena.” izjavila je Eli

Danas, 6 meseci nakon operacije, njeno lice je čisto savršenstvo. Gornja i donja vilica bile su u potpunom skladu, a ostala je još jedna korektivna operacija vilice, koju će Eli uraditi kada prođe godinu dana od prve intervencije.

Loading..

“Osetila sam ogromno olakšanje. Napokon sam osetila kako je to biti ja. ”
Eli trenutno živi sa ocem, majkom i sestrom i radi kao asisten u jednoj prodavnici. Operacija joj je dala puno samopouzdanja, više se ne oseća kao ružno pače.

“Bila sam sramežljiva, ali sada se osećam veoma sigurno. To je iz korena promenilo moj život.”

Njen životni san je da se bavi fotografijom i u tome ima punu podršku porodice.

Loading..

Ema Voli, hirurg, koji je operisao Eli kaže da mnogi nisu svesni da imaju deformitet vilice.

“Mnogi ljudi zapravo ne shvataju da im je vilica deformisana i prihvataju život sa tim da teško žvaću hranu i pričaju. Ako se ne leči u ranoj dobi, to može dovesti do ozbiljnih poteškoća, i zato mi je drago da vidim zadovoljnu Eli i primetnu razliku na njenom licu.”Hirurgija nije samo promenila način na koji Eli izgleda, već i kako se ponaša. Njeno samopouzdanje je dosta poraslo i konačno je postala lepa, mlada devojka.”

Pružite podršku prijatelju, koji ima sličan problem, ali se plaši da načini taj najbitniji korak. Dokažite mu da je sve moguće samo ako se iskreno poželi!

Loading..

Izvor: likemag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *